Det handlar inte om vad man hinner utan om vad man prioriterar…

4

Hej på er alla!

Nu var det länge sen jag bloggade….igen. Viljan att blogga finns alltid för jag mår så bra av att få skriva 🙂 Men ibland händer det saker i livet som gör att man måste prioritera annat. Det här med att hinna, prioritera är också intressant…jag hörde någon säga en gång att “Det handlar inte om att man inte hinner utan det handlar om vad man prioriterar” och så sant som det är sagt anser jag. För det är ju så att det jag inte hinner göra det beror då på att jag har prioriterat att göra annat istället. Och det behöver inte betyda att det är något negativt. Ibland blir det “måsten” som ska göras och som måste prioriteras före annat.

Och det är just därför jag inte bloggat på länge…som jag nämnt tidigare så har vi haft tråkigheter i familjen före jul…min bonusdotters mamma gick bort… 🙁 Och då blev det förstås massa praktiska saker som var tvungna att prioriteras…röja i lägenheten, städa ur den, stötta och hjälpa bonusdottern. Efter första svängen vi var dit så ordnade vi med att Pingstkyrkan och Röda Korset skulle få tillåtelse att få nyckel och hämta saker och möbler som vi lämnat i lägenheten. Men det blev ju också att ta hem en hel del. Lasta på och av ett släpvagn och med allt till vårt trånga hus…var skulle allt rymmas…?  Nästa gång vi kom dit upptäckte vi att dom lämnat en hel del plus att det fanns ett förråd fullproppat med kartonger och grejer. När vi inte hade möjlighet att åka dit en vardag och var där under helger så är inte Röda Korset eller soptippen öppet…bara lasta på och ta hem och lasta av ett helt släplass med mera kartonger och grejer… hade fulla altan med kartonger. Klart också att bonusdottern vill spara en del saker, jag tycker inte hon sparat så värst mycket men det blir ändå mycket grejer som ska förvaras någonstans. Och allt detta när julen närmade sig och det skulle julpyntas, födelsedagar skulle firas, begravning, julklappar och julmat skulle inhandlas…phu! Därav har vi måsta prioriterat allt detta som skulle göras och sen blir man ju så trött av allt, det tar energi och då finns inte orken kvar till så mycket annat…som att göra saker man vill göra, som att blogga tex. Jag fick verkligen prioritera…julpynta innan första advent, är det så viktigt just nu? Nä, hjälpa till med att kolla och sortera saker ur kartonger, få bort saker och tömma kartonger var mer viktigt just då. Men det blev ändå en inre stress, att julpynta skulle hinnas göras före jul… Vi tog det pö om pö, tog inte fram allt med en gång. Gardiner och dukar fick komma fram senare. Behövde dom strykas bara för att strykas? Jag gjorde mig mindre jobb än nödvändigt. Och vet ni vad…!? Jag och familjen överlevde och hade en trevlig jul ändå! 🙂 Vi hann tom. ha julmys en kväll med film, glögg och godsaker. Jag och min fina man, fina bonusdottern och hennes fina pojkvän. Det var verkligen skönt efter allt som varit och var just då.

julmys-16

Förutom när det inte blir såna här kriser i livet så har vi lättare val att göra, vad vi ska prioritera. Kanske många av oss tänker: “Jag hinner inte ut på en promenad för disken ska tas om hand”…”Jag hinner inte måla fast jag tycker det är så kul och mår så bra av det för jag måste dammsuga”…eller “jag hinner inte meditera, träna, hälsa på en god vän… för att jag måste göra det och det istället”…Måste du det? Nä, du väljer det, du väljer att prioritera andra saker istället, kanske du väljer bort saker du mår bra av att göra för du väljer och prioriterar “måsten” istället, som faktiskt kan vänta. Gör saker, prioritera saker i ditt liv som du själv mår bra av och har glädje av.

Ikväll hade jag äntligen tänkt komma mig på yoga, det är prova-på-vecka gratis på ett nytt ställe. Jag har varit på väg fara på yoga förut men det har inte blivit av olika orsaker, då jag prioriterade annat. Ikväll var jag så inställd på att åka dit…men då hade jag inte räknat med -22 grader…och med en bil utan fungerande fläkt så hade jag hellre lust att stanna hemma inne i värmen än att åka hem i en iskall bil utan värme och med isiga rutor som kan imma igen både på in- och utsidan och om än det inte är så långt så avskyr jag köra i mörker och med immiga rutor så jag knappt ser något…men nu fick jag äntligen tiden till att blogga i hemmets lugna varma trygga vrå eller rättare sagt, jag prioriterade att stanna hemma och blogga 😉 🙂

Det är så mycket jag velat och tänkt blogga om, små “andliga” händelser/upplevelser som jag känt, varit med om. Men så går tiden och det känns inte aktuellt att blogga om. Istället finns det då annat som jag vill blogga om.

Men när jag öppnade upp bloggen och skulle blogga kom jag på mig själv att jag inte visste vad jag skulle skriva om egentligen…först fastnade jag på rubriken men tänkte…jag börjar skriva först så kommer rubriken av sig själv sen…men jaha, vad ska jag skriva om…? Sen började jag bara och nu sitter jag här och det blev som det blev…När jag satte mig för att skriva hade jag ingen aning om att det idag skulle handla om att hinna, välja och prioritera i livet.

Jag hoppas att ni som läst eller någon av er iaf tycker det var intressant läsning, då ni faktiskt prioriterade att läsa min blogg, vilket jag är väldigt glad över! 🙂 <3 🙂

Tack för mig denna gång!

Kram på er! <3

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Åsa Ölund den

  Så är det i livet👍😇💖

  • skytten71 den

   Så sant Åsa! <3 🙂

 2. Andreas Lindgren den

  Underbart läsa din blogg hjärtat. Puss 😘 på dig

  • skytten71 den

   Tack finaste maken! <3 🙂

Lämna en tanke