Kropp och hälsa

0

Hej på er! 🙂

Nu var det länge sen…igen…som vanligt…det är det där med tiden och orken…Jag jobbar heltid som förskollärare, älskar barn och mitt jobb dock är jag helt färdig när jag kommer hem. Efter middag och disk så är det inte så mycket kvar av kvällen och då är jag alldeles för trött för att göra något, vare sig nytta eller nöje…det är väldigt trist att inte ha ork till att göra saker som behöver göras (och det finns massor att ta tag i…) och trist att inte orka göra roliga saker som jag vill göra… som tex. att blogga oftare, måla i mina målarböcker, dra orakelkort och träna mig och m.m. som har med det andliga/personlig utveckling att göra… Men nu är jag här denna söndag och bloggar i alla fall, känns bra, mår så bra av att skriva! 🙂 <3

En orsak som gör att jag är så trött efter jobbet är att jag på senare år kommit på att jag är så ljudkänslig och har alltid varit det då jag tänker tillbaka…jag tar in alla ljud samtidigt, kan inte stänga av ljud och klart med mitt jobb…med många barn i förhållande till vår lilla avdelning så blir det mycket ljud och klart jag är trött då när jag kommer hem…men den orsaken är ju svår att göra något åt. Sen har vi två katter, som jag älskar såklart…men det blir lite och störd sömn om nätterna…det krafsas på sovrumsdörren, en vill komma in och sova med mig och den andra vill oftast gå ut och är bara ute en stund så krafsar hon på ytterdörren för att komma in…jag vet inte vad vi ska göra åt det…vi vill ju ha kvar våra älskade katter. Vi har funderat på kattlucka men bara rädd dom ska dra in råttor och fåglar..usch!! :/

Ena katten, Tiara är som min “lilla hund”, jag har berättat om henne tidigare…hon följer mig, är kring mig mycket, fått till mig att hon är mitt kraftdjur <3 Ibland är det som att hon förstår vad jag säger och tänker…lilla trollet mitt! <3

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt min trötthet…vill känna mig mera pigg, ha ork och känna mig energifylld. Eller vissa saker vet jag som jag kan prova göra för att bli piggare. Dels behöver jag nya glasögon. Just nu använder jag inga och det blir jag ju säkert trött av…Röra på mig mera, brukar försöka nyttja vår halvtimmes rast på jobbet till att promenera istället för att bara sitta av tiden och det är skönt komma ut ur “huset” för sig själv en stund. Dock beror det på vädret om det blir promenad el. inte…bor ju uppe i Norrland och det kan vara halkigt, snöa mycket (som det gjort och gör massor denna vinter). Nu har jag inte varit ute och gått på länge på rasten på jobbet men det pga att jag fick ryggont/besvär måndan julveckan…(haft lite ont i ryggen från och till länge men det bröt ut ordentligt den måndan på jobbet, var hemma resten av veckan). Sen fick jag även ont och besvär i vänster ben. Jag har varit hos naprapat, sjukgymnast och läkare, en gång hos vardera. Alla tre oberoende av varandra misstänker att jag fått diskbråck… :/ 🙁

Dock har jag nu börjat promenera en del igen. Var ute nu på en kortare prommis innan jag satte mig med bloggen 🙂

Jag har fått en del övningar att göra, gäller bara att få det att bli av… Sjukgymnasten jag träffade kunde sin sak men jag upplevde han lite flummig så jag ska söka mig till någon annan. Därför har jag heller inte kunnat blogga el. måla tex. pga ryggvärk om jag sitter för mycket/länge…ryggvärk har jag fått nu under den korta stund jag suttit och skrivit hittills…besvärligt minst sagt…Det är också en orsak till att orken inte räcker till…om jag har ryggvärk när jag kommer hem från jobbet måste jag få sträcka ut ryggen i sängen…vad händer då…? Ja då blir jag ju trött förstås och det blir inget gjort…blää…vill ha ork och energi!!

Jag vill verkligen börja leva mer hälsosamt som att äta nyttigare tex. Men jag har ju svårt att komma till skott med sånt jag vill…tyvärr…en sak som jag mår dåligt över… :/

Jag följer en sida på fb, som har med kropp och hälsa att göra, finns även en hemsida förstås. Jag gillar verkligen den sidan. Många bra tips, råd och recept utifrån urgammal kinesisk medicin. Kan handla om hur våra inre organ fungerar och vad dom behöver i olika perioder, som tex. nu i vintermörkret. Det är säkert många av er här som följer denna sida, om inte så rekommenderar jag den:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin och Healing.  Idag beställde jag äntligen boken som dom kommit ut med inte för så länge sen:

“Nyckeln till hälsa” av Tina Göransson och Annelie Nyqvist. Jag hoppas att denna bok ska kunna hjälpa mig att bli peppad att leva mera hälsosamt 🙂

Länk till deras hemsida: https://www.hermansdal.com/

Vi har en mixer och jag har tänkt så många gånger på att göra nyttiga smoothies…som vanligt tänker jag mycket men får det inte att bli, men nu tänkte jag komma igång! Dock måste vi investera i en ny mixer för den är sönder…typiskt… :/ Fick tips om en som finns på rea nu till bra pris, ska inhandlas när lönen kommer…just nu är det fattigt, januari = årets fattigaste månad…

Jag fick lite recept och tips av en god vän som jag ska prova! 🙂 <3

Ett recept är på sk. Guldmjölk:

Mandelmjölk

Lite juice

Spenat

Mango

Lite coccosolja

Lite chiafrön

Blåbär och hallon.

Kanske blir premiärprovning till helgen då vi förhoppningsvis köpt en ny mixer! Spännande! 🙂

Kom gärna med tips och råd som ni har för att bli piggare, få mera energi och leva mera hälsosamt, recept m.m! 😀

Vore så tacksamt! <3

Nu ska jag ge mig för denna gång då ryggen värker…kan inte sitta mera nu…dags börja med dagens middag dessutom! Och sen hämta dottern från innebandyträningen, kommer till oss efter en vecka hos sin pappa. Underbart att få ha hon här igen! <3 <3

Ha det bäst alla fina! 🙂

Kram från mig! <3

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke