Mitt eget “andliga” rum

2

Jag känner en enorm trötthet, vilket jag gjort i flera år. Jag tänker att det finns flera orsaker till detta…jag jobbar heltid på förskola, jag är ljudkänslig, har mycket i huvudet m.m. Jag fick även till mig under min session med min lärare i utbildningen Medicinhjulet, att jag har anpassat mig i livet sen jag var liten. Vilket också lett till denna trötthet. Jag har mer och mer börjat stå upp för vem jag är, hur jag är och mitt andliga intresse. Jag hymlar inte med det längre. Det är ett sätt att våga stå upp för vem jag är. I alla fall så har jag fått rådet om att ordna mig ett eget rum, vilket jag också velat ha länge….För som det är nu känns det som att mina saker är utspridda här och där…som tex. böcker, tidningar, anteckningsblock, pennor m.m. Jag fick tipset om ett eget rum som verkligen bara är mitt. Ingen annans grejer ska förvaras där inne. Ingen annan ska vara i det rummet. Bara jag och mina grejer. Där jag kan ha mitt eget space, hämta andrum och bara vara.

Sagt och gjort. Jag förhandlade med min äldsta som är här hos oss varannan helg, om att byta rum. Och så blev det. Han (som varit/är eg. en hon) tar lilla-systers fd. rum på övervåningen. Och jag tar rummet nere som varit hans. Dock precis vägg i vägg med köket. Men det kan inte hjälpas…jag får ett eget rum i alla fall 😍 Tack vare detta blev det stor-röj här hemma förra helgen, en riktig dominoeffekt…dessutom är källaren under renovering och vi har tappat förrådsutrymmen. Så det blev också att rensa i de två mindre förråden på övervåningen för att ha plats med sånt vi ska ha kvar. Julsaker, sommargrejer, loppis-saker tex. Jag började med att rensa ut från yngsta dotterns fd. rum (som äldsta ska ta över). Ut med grejer till lilla allrummet för att sorteras. Sen var det bara fortsätta med förråden. Jag höll på till 2 på natten…🤪😴 Men såå skönt få det gjort!! Vi är inte klara än men fått bort mycket. Vi lastade bilen full med skräp som jag åkte med till soptippen i måndags. Plus jag var till Röda Korset med grejer. Och jag har sålt lite grejer via köp- och säljsidor på fb. Himla fiffigt! 👍👍 Det är som att när vi väl började rensa och ta tag i saker här hemma så “kommer saker till mig” som jag velat ha Och saker som passar mig. Jag vet vad jag vill ha när jag ser det! Vi har indiskt blandat med äldre mörka möbler. Jag började inreda med indiskt när jag blev ensamstående och med tiden har vi bytt ut möbler successivt sen jag flyttade in i min mans hus/vårt hus. Rom byggdes inte på en dag! 😉 Det får ta den tid det tar…inhandlar och inreder när jag/vi hittar det vi vill ha och som passar oss. Förhoppningsvis har vi råd också just då, när vi hittar den grejen, inredningsdetaljen eller möbeln som vi vill ha….det hänger ju på det också. Frustrerande när man inte har råd när man hittar det man vill ha och som är svårt få tag på…just nu är det så. Hittat ett typ av vitrinskåp som jag vill ha. Mörkt, äldre och lagomt stort med glasdörr…såå fint! Och till bra pris för det men men…har inte råd just nu. Har jag tur så är det kvar då jag har råd. Jag får affirmera och önska 😉👍 Nu på senaste har jag haft sån tur som hittat och fyndat bra möbler som jag vill ha till bra priser 🤗👏 En enkelsäng med bäddmadrass som är höj- och sänkbar och som knappt var använd för bara tusenlappen. Sängen är till min äldsta som verkligen var i behov av en ny säng. Han kom på han vill ha en spelhörna i lilla förrådet som finns i hans rum. Sagt och gjort…det fixar fina maken och bonuspappan 💗🙏

Nya sängen till äldsta på plats och bäddad.

Jag ville ha en bild på spelsoffan som min kreativa man byggde. Men fick inte in bilden. En mindre låg träsoffa med provisoriska stolsdynor från utestolarna. Tanken är att köpa nya passande dynor till den.

Nu till det bästa av allt….jag fyndade i veckan ett köksbord och en fåtölj endast för 500 kr!! 🤗👏😍 Ena dagen fyndade jag ett köksbord, ett äldre mörkbetsat furubord, precis vad jag vill ha, för endast 200 kr. 😍👏

De tre likadana stolarna hör egentligen till vårt glasbord i vardagsrummet. Jag vill ha 6 likadana till köksbordet. Sen vill jag förstås inreda med duk, ljusstakar, gardiner osv. 🤪🤗

Min nya fåtölj är bara insatt mitt i mitt blivande rum tills vidare, men oj så skön den är! 😍👏 Den är knappt använd, går att fälla bak plus inbyggd utfällbar fotpall. Fyndade den för bara 300 kr! 😊👏Jag längtar tills jag kan börja vara i mitt rum 😍 Vad jag ska må gott där och i min fåtölj….skriva, läsa, måla, meditera, vila osv. 😍🙏 (byte av tapet eller måla väggen i bakgrunden får bli i framtiden).

Min alldeles egna älskade fåtölj 😍

Det blir så roligt att få jobba på med mitt rum och inreda det successivt med lite möbler och inredningsdetaljer som både finns hemma och som jag lär fynda på köp- och säljsidor och loppis 🤪🤗 Det blir så bra det här! Och förhoppningsvis kommer jag att ge reiki-behandlingar med tiden i mitt nya rum 😇👏💆‍♀️😍

Och titta här…Fyndade även en söt liten ängel-ljusstake 😍

Tack för ikväll! Nu börjar veckans bästa tv-program…”Det okända”! 👻😎 Dessutom ett spännande avsnitt…från min lilla stad…Piteå! 😊👍
Och ni missar väl inte finalen imorgon i Talang med Micke Holm från Piteå med den enorma rösten 😉👍 Välkänd lokal sångare här i stadens olika musikevanemang, klart vi ska rösta på han! Heja Piteå! 😍👍

I nästa blogg skriver jag bl.a. om det här intressanta med möten av nya människor som inte är en slump…och “andliga” smycken och min mans kreativitet som lett till att han börjat slöjda igen….på inrådan av “vår” kära lilla lappgumma, vår guide som kommer till honom med råd och budskap till oss båda… Hoppas ni hänger med och vill läsa om detta…😉😇🙏💗

Tills dess…Ha det så bra å kram på er! 💗

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Susanne Sundkvist den

  Så fint du delar! Ni ordnar det så fint där! Och guuud så fin änglaljusstaken är!! 💝

  • skytten71 den

   Jaa! Mitt alldeles egna rum och min alldeles egna fåtölj 😍👏 Och så skönt bli av med grejer och få nån bättre ordning på allt 👏
   Lilla ängeljusstaken ja…en sort för sig och håller med, såå söt och fin 😇😍
   Tack för att du läste och din respons 🙏💗

Lämna en tanke