Din själs kallelse

0

Hej igen 🙂

Igårkväll och imorse kom tankar, ord i mitt huvud som jag känner att jag vill dela med mig av. Det är något som ni säkert hört om förut men det tål att upprepas om och om igen. Så viktigt för oss alla ?

Alla är vi olika, alla är vi unika och alla är vi värdefulla. Kom ihåg det! Du är unik och värdefull! ?

Samtidigt som vi alla är olika och unika så är vi alla ändå lika. För alla kommer vi från samma plats…från ljus och kärlek ? Vi får inte glömma bort att vi ALLA ÄR ljus och kärlek. Och att allt är ett, alla hör vi ihop. Alla är vi sammankopplade med varandra, med alltet.

Vi ska vara nöjda med oss själva, den vi är och det vi gör. Är man inte det så kan man förändra, utveckla sig själv, bara man vill och vågar. Att möta sig själv med skuggsidor och allt vad det innebär är det modigaste man gör, enligt mig.

Många gånger “slår vi för hårt på oss själva”. T.ex att man inte tränat, diskat, skulle gjort mera på jobbet, vilade istället för att ta tag i nyttogöra/”måsten” osv. Detta negativa tänk är inte bra för oss själva och vårt mående. Det ställer till det, egot som tar över och “pratar”.

Våra tankar styr oss och våra känslor. Vad kan vi göra då? Jo, vi kan vända på tankarna till det positiva istället. Detta har ni hört och läst om flera varv. Men så viktigt för vårt välmående ?

Tänk istället på det du gör som är bra, det bra som händer på en dag. Det gäller både det lilla och det stora. Det kan handla om så enkla saker som att glädjas över grönt ljus i trafiken, rabatt på maten man handlar just den dagen, att man tar en promenad, tar disken, prioriterar att läsa en bok, prioritera göra det man tycker om att göra, träffar en god vän osv. När man tänker på de bra sakerna och känner tacksamhet över dom, så ändras tankarna till något positivt. Naturligtvis gäller det att även ha med känslan av tacksamhet och glädje.

Man kan känna tacksamhet och glädje just i stunden. Man kan avsluta kvällen med att tänka på det bra man gjort och som hände. Att skriva ner allt i en tacksamhetsbok, må bra-bok är också ett tips.

För att vi ska hitta välmående behöver vi också stilla oss, vara i varandet. Detta är heller inget nytt men också så viktigt för oss. En viktig process för att må bra/bättre. Att bara vara stilla i tysthet är ett sätt att meditera. Man kan tända ljus för att infinna ett lugn. Även avslappningsmusik kan hjälpa till. För den som vill så finns det guidade meditationer. Man får prova sig fram, vad som passar en bäst. Sen har vi ju naturen, förstås. Älskade natur som läker och helar. Välmående för kropp och själ. Passa på att stilla dig när du vistas i naturen och lyssna inåt. Här är också ett tips att skriva ner, anteckna vad som händer under meditationen, i naturen, när du stillar dig och lyssnar, din känsla, ord/meningar som kommer till dig, bilder du får osv. Skriv även ner om inget händer. Det du inte förstår, lämna det. En dag kanske du förstår vad som menades. När du skriver ner kan du gå tillbaka och läsa om processandet. Meditation är bra för ens välmående, personliga och andliga utveckling.

Det handlar om att lyssna till sitt inre, sin magkänsla, sitt hjärtas röst ? Den hör man inte bland allt surr i huvudet under dagen i vardagen, i verkligheten, då man är mitt uppe i allt annat och stressar hit och dit. Egot tar över och det är enda rösten man hör. Vad som ska göras, oro och rädsla över ditt och datt, allt man ska komma ihåg, allt som ska planeras, tider som ska passas, jobbet, tvätt och disk osv.

Alla har vi kommit hit till jorden av en anledning. Alla har vi en uppgift, ett uppdrag att uppfylla…vår själs kallelse. Vill du veta vad din är…? Då är det dags att du börjar lyssna på din inre röst. När du väl gör det är du på rätt väg i livet. Du kommer inte direkt till “målet”, utan det är en process, en “resa” du får göra för att komma dit. Det är därför du ska lyssna på din inre röst, den tar dig dit, den vägleder dig på vägen. Bara du vågar, väljer och vill lyssna. Det är upp till dig själv vad du väljer. Det som hindrar dig är det stora dumma egot. Egot som kommer med rädsla, oro och dessa sk. “tänk om-tankar”…dessa tankar om hur allt ska bli, kommer att bli om du gör si eller så, hur det ska gå osv.

Släpper du detta, ditt ego och istället börjar lyssna på din inre röst och följer den så börjar du må så mycket bättre. Ett lugn och glädje infinner sig. Mycket eller allt handlar om självomsorg. Att säga JA till dig själv och det du vill, att ta hand om dig själv och ditt välmående. Att välja och prioritera det DU vill göra, det DU tycker om att göra ?

Ju mer du väljer detta, att ta tid till dig själv, det du vill göra och det du mår bra av, ju mer du väljer självomsorg och säger JA till dig själv så är du på rätt väg i livet. Du har börjat lyssna på din inre röst, ditt hjärtas röst och DU har påbörjat din egen “resa” till din själs kallelse ?

För 1,5 år sen påbörjade jag min “resa” och jag fortsätter för att uppnå min själs kallelse. Jag vet att det har med det andliga att göra på något sätt men vad det är vet jag inte riktigt än men jag fortsätter på min “resa”. Det är både roligt och spännande och…det är en underbar känsla! ?

Gör det du också! ??

Följ gärna mig (och min mans) personliga och andliga “resa” (plus annat) på min egen fb-sida: Kattis magiska värld ?

/ Kram från mig ?

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke