Positivt tänk

0

Hej på er! 🙂

Idag vill jag skriva om positivt tänk. Jag vet att det är många som skriver om detta och man kan läsa om det här och där och överallt. Just för att det är en viktig ingrediens i våra liv. Tanke och känsla hör ihop. Negativa tankar och oro påverkar våra känslor, sätter blockeringar och spänningar i våra kroppar. Vilket till slut kan leda till inflammationer. Jag vill inte skrämma er men så är det. Det finns sätt att rensa på sina spänningar, som tex. genom massage, healing, meditation och andra alternativa behandlingar.

Våra tankar styr oss så mycket. Så mycket som 99 % är tankar format av egot…och då syftar jag på oro, rädsla, negativa tankar, “tänk om”-tankar…Vänd på det negativa till positivt. Oro och rädsla hindrar oss från att våga göra det vi vill egentligen, bryta mönster och förändra, följa våra drömmar…men när vi väl vågar så känner vi oss fria, flöde kommer in i våra liv, lugn och glädje infinner sig.

Jag ska ge ett exempel ur mitt liv, en situation som hände förra veckan. Hur olika man skulle kunna tänka och reagera i denna situation. Positivt mot negativt.

Jag hade bokat tid hos en privat tandläkare i en stad 5 mil från mig. Äntligen hade jag fått detta gjort! Det är ju inte så roligt direkt att besöka tandläkaren…varför 5 mil bort kan man ju undra?

Jo, detta pga att jag har massor med tandsten. Jag brukar få göra ett besök med att ta bort tandsten i överkäken. Och ett andra besök för underkäken. Vardera besök tar drygt en timma och det är en plåga…aj aj…

Jag har hört talas om att ta bort tandsten med laserteknik. Jag ringde runt hos våra tandkliniker här där jag bor, ingen har detta. Därför kontaktade jag en tandklinik i staden 5 mil härifrån. Jag googlade, chansade och ringde till en av dom. Japp, dom har laserteknik. Så bra, jag vill prova! 🙂

För en vecka sedan, förra onsdagen hade jag tid, redan 8:20 på morgonen. Dessutom på min lediga dag ( är ledig onsdagar ). Jag ville åka i tid med tanke på att man inte vet hur vädret är, trafiken, hitta dit osv. Jag steg upp 6:00, tänkte åka 7:00. Men tyckte det var tidigt så åkte 7:30. Men skulle åkt 7…då jag körde lite fel, det var hemskt väder att köra i, mycket trafik den tiden på morgonen. Men lätt att parkera och lätt att hitta. Blev lite sen, vilket jag hade ringt dom om.

Jag får komma in direkt. Jag träffar en lite äldre kvinna. Jag börjar berätta om varför jag sökt mig till dom, om att jag är ute efter lasertekniken. Då säger hon: “Vem har sagt att vi har det?” Det har vi inte…??

Men när jag nu ändå var där så var det bara köra på. Jag blev även undersökt av en tandläkare som blir som “min” tandläkare. Kvinnan/tandhygienisten tog bort min tandsten med ultraljudsbehandlingen. Och jag fick tips och råd och hjälp om hur jag ska göra och på produkter som är bra att använda. Ett bra besök som jag blev nöjd med. Jag är inbokad på ny tid om ca. 1 år. Jag får dock se hur jag gör om jag fortsätter åka dit eller om jag bokar tid hos någon här där jag bor. Samtidigt känns det bra att åka dit nu när jag varit där. Dock får jag en annan tandhygienist eftersom hon jag hade börjat jobba som tandläkare. Det var synd, för mig, för hon tog hand om en så himla lugnt och bra.

Jag såg det komiska ironiska i hela situationen! ?? På min lediga dag stiger jag upp kl. 6 för att köra bil 5 mil i skitväder för ett besök hos en tandläkare som har laserteknik som jag efterlyst…så kommer jag dit och dom har inte det! Och allt som allt tog besöket 3 timmar, 7:30-10:30 (tur och retur dit och hem plus besöket), av min lediga dag. Ändå går jag därifrån, åker därifrån full i skratt och full med energi! Av ett tandläkarbesök som dessutom inte blev som tänkt! ???

Det blev ett besök som jag kunnat göra hos vilken tandläkare som helst här hemma där jag bor. Jag tror ni anar var jag vill komma med detta…

Jag blev inte ens arg, irriterad eller upprörd över detta. Vilket en annan människa hade kunnat bli, som är mer negativ, som har mera tunga energier, negativitet i sig och då även i sitt tankesätt.

Hade jag varit negativ hade jag kunnat reagerat, agerat helt tvärsom. Ifrågasatt varför jag fått fel info. Jag hade kunnat kräva att få veta vem som sagt det. Jag hade kunnat bli förbannad och gått därifrån. Jag hade kunnat stanna kvar men beklagat mig över situationen…att jag steg upp tidigt och på min lediga dag, då jag kunnat sova längre, att jag kört dit i onödan och dessutom i skitväder…hade ju kunnat spara bensin!! En annan människa hade kunnat reagerat så, men jag gjorde inte det…det är bara onödigt, tar energi av en…

Jag tror ni förstår hur jag menar…

Jag vill dela med mig av detta, som ett klockrent exempel på en situation om hur man kan välja att se och vända något som inte blev som man tänkte sig, som inte blev som man förväntat sig till att ta det lugnt och se till det positiva i det hela. Se det komiska i situationen, ta det inte så allvarligt, ta det med humor! ☺️?

Man mår så mycket bättre av det positiva. Av att ta saker med harmoni, humor och glädje.

Jag vill dela med mig av denna situation som inspiration och pepp i livet! ??

Tack för idag! ? Jag önskar er en fin onsdag var ni än är, vad ni än gör ?

Välkommen in på min fb-sida: Kattis magiska värld

/ Kram Kattis ?

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke