Budskap/Råd

0

Hej igen 🙂

Idag hände något ute på mitt jobb, jobbar på förskola och var ute med barnen på em. Helt plötsligt från ingenstans blev jag mer medveten, närvarande, iakttagande och observant då jag uppmärksammade några barn en bit bort på gräsmattan och en kulle. Jag visste att dessa barn var där, jag visste vad dom gjorde, hade koll på att dom var där osv. Men i denna stund hände något, vilket jag nog inte förstod själv först, för det började bara med en tanke/reflektion, inget märkligt med det men DÅ precis sen, efteråt insåg jag att det var något mer än det och jag blev mer uppmärksam på mig själv, min medvetenhet, min känsla, min intuition, mina tankar, de ord som kom till mig i mitt huvud…

Några barn sprang omkring huller om buller, lekte förmodligen tagen, men jag vet inte om någon visste vem som jagade vem egentligen, alla bara sprang omkring hit och dit. Då kom min första tanke/refelektion, vilket var mer utifrån mitt jobb…”Barnen bara springer omkring…” Sen kom fortsättningen och lite mera och då blev jag uppmärksam och tänkte “Det här kommer från någonstans” och jag lyssnade extra noga plus tänkte att detta ska jag komma ihåg. Sen har jag märkt att när jag kommer hem och börjar skriva, då kan det komma ännu mera och det hör ihop med det jag fått till mig innan, orden flödar och det blir som en röd tråd. Jag tror jag äntligen börjat förstå min intuition och när universum/mina guider/änglarna kontaktar mig….jag ser inte i bilder…jag får till mig i ord! Gäller bara att vara uppmärksam och lyssna och förstå i stunden! Och det vore då inte konstigt, jag som alltid tyckt om och tycker fortfarande om att skriva.

Så fortsättningen då…ja, den har jag sammanfattat som ett budskap/råd/vägledning. Kärt barn har många namn 😉 Du som läser detta känner själv om det här är passande råd/budskap till just dig eller inte. Här kommer det i alla fall:

“Barnen springer omkring i sin lek huller om buller, utan mål och mening. Precis så som vi människor kan göra. Det känns rörigt och det blir rörigt. För dom, barnen i leken vet inte riktigt vad dom gör. Vem är ledare? Vad är det för regler? Vad har alla för roll egentligen i leken? Som oss människor…Utan mål, mening och drömmar vet vi inte riktigt vad vi gör, vi blir vilsna. Vi behöver någon som styr, men inte för mycket. Samma med ramar…ramar och regler behövs men inte för mycket heller. Vi ska också våga gå utanför ramen. Våga vara oss själva och göra det vi vill. Här handlar det också om balans.

Samtidigt som barnen springer omkring utan mål och mening så är dom, å andra sidan i NUET! Inga tankar på sen, ingen tanke på klockan eller tid – förstå såå skönt! Detta har vi människor, vi vuxna (men även barn i tidig ålder) väldigt svårt för.

Vi människor behöver ha mål, mening, planering, struktur och drömmar. Annars kan det lätt kännas, bli rörigt. MEN det är viktigt att inte fastna i att leva i nuet i detta, i framtiden, i imorgon, nästa vecka, nästa månad el. nästa år. Planera, ha mål och drömmar, gläds åt det. Lämna sen tills det är dags! Lev här och nu!

Vi människor skulle också må bra av att lämna allt vad tid och klocka heter när vi har möjlighet. Jag vet, det är svårt. För hela vårt samhälle (här i Sverige och i andra länder men inte i alla 😉 ) är byggt på tiden och klockan…vilket skapar stress!

Försök lämna tanken på tid och klocka när du har möjlighet. Du vet väl att tiden ändå bara är en illusion 😉 Prova detta när du t.ex. har en ledig dag, semester, under helgen. Naturligtvis passar det bäst då du har en dag “fri” utan något planerat, inga “måsten” och inga tider att passa.

Själv går jag ner i tid till hösten, från heltid till 80 %. Jag kommer att vara ledig en dag i veckan. Varannan vecka är jag mycket själv eller så är det jag och min man (då mina barn/tonåringar är hos sin pappa). Då ska jag ta tillfälle i akt och göra ett försök med skärmfri dag och tid/klockfri dag….Jag stiger upp när jag stiger upp, äter när jag känner jag är hungrig, går en promenad om/när jag känner för det osv. Att bara vara kravlöst! Och göra det jag vill och känner för i stunden…vilket kan innebära både nytta och nöje. Med nytta menar jag “måsten” (städa, diska, tvätta m.m. ) resp. promenera, måla, skriva,….göra det jag mår bra av och blir glad av! 😊👍

Som sagt…ni vet, tiden är bara en illusion 🤪😉

Och en annan sak värt att tänka på…”Om du står med vänster ben i det förflutna och med höger ben i framtiden, så pissar du på nuet!” 😎😁

Kram från mig 🙏💗

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke